Biografie

In de jaren tachtig en negentig een bekende naam zowel nationaal als internationaal.
Met een dynamische mix van rock, soul, funk en blues was The GANG op menig podium, festival en in de toen bekende Muziek-Cafe's en discotheken, te zien en te horen.

Van Musis Sacrum, het Odeon-theater tot het Luxor, het Swing-Cafe en Plan C, maar ook Wilhelmina, en de Citadel.

Jimmy Martin Sterman, Zanger entertainer, speelde reeds vanaf begin jaren zestig met Oa. Herman Brood, Hans Lafaye en vele anderen in Bands als:
Blues 66, IBC, Bluesdimension. Later ook met gebroeders Laporte (Barrelhouse), Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg), Hans Dulfer en Erwin van Ligten, Nick Vos en vele anderen.

Erwin Aubroeck op toetsen hammond en zang, als bassisit Erik Heskes, bekend van  diverse bekende formaties.
Gitarist Pete Becker is een  goede bekende uit het Haarlemse Muziekcircuit.
Op slagwerk en zang, Pieter Voogt, een voortreffelijke drummer, bekend van Ekseption, Hot Bolshevik, Total Stuff aso.

Samen zorgen zij voor een lekkere verrassend swingende avond. Met een breed repertoir geent op Rhytm & Blues en Southern Rock, waaronder materiaal van de Allman Brothers, Johnny Neel, Joe Bonemassa, Kebmo, Willy de Ville enz.

Met strakke gearrangeerde covers gecombineerd met eigen werk, zet the Gang een heel eigen sfeer neer.
De stijl is strak, vaak meerstemmige partijen en gekenmerkt door geweldige dynamiek en typische southern bluesrock sound,
afgewisseld met mooie ballads o.m van Kebmo en Willy de Ville. In 2012 werd een double live cd geproduceerd serving ALS, er volgde een tweede double CD, Notes from a Blue's Planet en in 2022 het eerste deel van Watching the Moontide. ( zie soundcloud/Jimmy Sterman )

 

For our forreign friends, Jimmy's Blues Gang,

In the eighties and nineties, a familiar name,both nationally and internationally.

With a dynamic mix of blues, soul, funk and rock

Jimmy's Gang  appeared and performed  on many a stage, festival and in well known Music Bars, Theaters  and nightclubs.

Frontman to this revival again Jimmy Martin Sterman, Singer entertainer, played already from the early sixties with.

Herman Brood, Hans Lafaye and many others in Bands like: Blues '66, IBC, Blue Dimension, later also with brothers Laporte

(Barrelhouse), Erwin van Ligten, Burt van der Meij, Willem Visser (Binberg).

 

Together with Erwin Aubroeck, (John the Revelator) and or Casper de Graaff keys and vocals, bassplayer Erik Heskes (Jaja Sound) ,

Guitarplayer Pete Becker, well known from the Haarlem Music Circuit,  Peter Voogt, drums and Percussions (Hot Bolshevik, Ekseption ao.)

they provide a surprisingly swinging evening.

 

You will experience a diverse repertoire inspired by Rhythm & Blues, Soul and Southern Rock, including work by Johnny Neel, Allman Brothers ,Joe Bone Massa,

Kebmo and many other nice tight covers combined with Jimmy's own compositions.

With songs like, Soulshine, Southbound, Maydell, Man of many words ...

The style is sleek, often polyphonic parties and characterized by dynamics interspersed with beautiful ballads from Kebmo and Willy de Ville.

(Watch and listen on the website and on Youtube, Jimmy's Gang).

They are able to adapt their program.

Over recent years they have already visited numerous venues in the Netherlands and are gladly seen and heard. Lately  they performed in Darmstadt,

during the Jumelage festivities Darmstadt,  Alkmaar and Troyes.

A double live CD of charity concert  in White theater, serving ALS, has been published  and a second double CD was released  titled,  Notes From a Blue(s) Planet.

 

http://soundcloud.com/jamster47/sets/notes-from-a-blue-s-planet/s-7kCxo

Jimmy Sterman

Stond vanaf zijn vijfde jaar op de planken: bij Toneelgroep theater.
Jimmy speelde een hoofdrol in een bekroonde Deense Speelfilm, Paw, kind van twee werelden.

Hij was bij een van de eerdere series van Pipo de Clown te zien, als Eddy de Scheepsjongen.
Jimmy was in midden jaren zestig actief in de Arnhemse muziekscene met Herman Brood, Hans van Eyk en vele anderen, later, bekende muzikanten.

Studio maatje van Alfred Lagarde, deed veel producties, voicing en is jaren beroepsmusicus geweest.
Dit in combinatie met zorg-beroepen, maar ook enige tijd volledig.

Schrijft, componeert en produceert. Publiceerde ook een bundeltje "Vreemde Vogels" en heeft een tweede bundel klaar met als titel "naar een andere Maan".
Heeft daarnaast als redacteur van een jongerenblad gewerkt en deed foto en videoproducties.

Samen met Rosetti de Ruiter, en Merel Linclaen Arien, werd door Jimmy een nederlandstalig lied geschreven en geproduceerd met bekende studiomusici.
Andere nederlandstalige productie's werden geschreven en uitgebracht in samenwerking met bekende Haarlemse artiesten, Leon Claassen, Suzannah de Groot en topzangeres Estere van Gorcum (bekend van Hamsterjam).
Met Mandance Publiceerde Jimmy reeds op CD, One Night in New York, Rebound Label, op Vinyl, The Raven. Tevens werd uitgebracht een track (M.Track, club): Lansing, Jordens en Sterman.

In samenwerking met Ramshorn, Sound Wave production werd uitgegeven Color Dox (Vinci)(Arena) ; Lansing, Jordens en Sterman.(2000)
Naast muziek uitbrengen werd een boekings en bemiddelingsburo in het leven geroepen. Mandance Artists en Events .

Door een snelle en efficiente manier van boeken en bemiddelen onder meer in samenwerking met Sonic Wave Productions, zijn wij in staat om bij de juiste evenementen de juiste artiesten neer te zetten. Daarnaast kunnen wij ook, budgetbegrotingen, artiesten begeleiding, promotie programmeringen en productie verzorgen.

Erwin Aubroek

een fenomeen op toetsen en zang, speelt ook bij John the Revelator. Erwin is ook een allround professional en toerde met verschillende formaties.

In de meerstemmige partijen vormt hij met Pieter Voogt en met Jimmy mooie harmonics, en voor solo partijen is hij ook te vinden. Jimmy's Gang is dan ook blij met zo'n veelzijdig en gewaardeerd bandlid, die ook al meer dan 10 jaar van de partij is!!

Pete Becker

Gitarist met een passie voor Southern Rock en Rockblues, afkomstig uit het Haarlemse, waar zoveel goede muzikanten vandaan komen.

Pete is inmiddels ook een oude rot geworden in het vak, groeit iedere keer weer, speelt soms ook in andere bands mee.

Pete voelt zich bijzonder thuis in het uiterst diverse maar kundige gezelschap van de overige muzikanten van Jimmy's Gang, en dat is wederzijds. En dat strekt zich inmiddels uit over een periode van zo'n 20 jaar!!
De onderlinge sfeer is goed, maar er moet wel gewerkt worden en Peter is uiterst gemotiveerd.

Met zijn Fender combinatie Marshall buizen en soms de Gibson erbij weet hij de sound en de interpretatie die nodig is voor de specifieke sfeer in the Gang uitstekend weer te geven.

Pieter Voogt

begon op zeer jeugdige leeftijd muziektheorie, Jazz en klassiek slagwerk te studeren in Amsterdam.
Hij was lange tijd drummer van de destijds internationaal befaamde topformatie Ekseption met wie hij drie albums maakte, en intensieve tournees over de hele wereld deed.

Met Rosa King speelde hij R&B, jazz met o.a. Burton Green, Jeff Reynalds, Jasper v/h Hof en Eef Alberts, Funk en wereld muziek met Hot Bolshevik. Theater en musical werk met Gerard Cox, Simone Kleinsma en Jos Brink.

Tijdens zijn verblijf van drie jaar in Amerika speelde hij o.a. met de groepen
L Orange, The Tootle River Band en kreeg les van Kenny Clark en Billy Cobham.
Recent speelt hij stijlen zoals R&B, Funk, Blues en Rock als freelance drummer.

Onlangs startte hij zijn eigen groep de professionele allround band Take Off. Daarnaast is hij leider van de exceptionele jazz formatie By Exception.
Op albums, Cds en DVD's te beluisteren met o.a. Ekseption, Water, Tower, Hot Bolshevik en Take Off.

Sinds 2011 maakt hij deel uit van de vaste bezetting van Jimmy's Gang  en een onmisbare schakel als rythm motor !!!

Erik Heskes

Erik Heskes, bekende bassist uit de Zaanstereek, speelde in verschillende Rock, Blues- en Jazzprojecten. Werkte geruime tijd met Yaya's Out, een goed lopende Rolling Stones Coverband, nadat hij met de Robin Ford Tribube band gestopt was.

Samen met drummer Bert Ossenbaar richtte hij "Blue Jay JAzz Collective"op, een formatie van Blues- en Jazz- muzikanten.

Erik die destijds Cees van de Laarse verving als bassist, hij is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde binnen the Gang en zeer gewaardeerd door zijn medemuzikanten.

Binnen deze "gelouterde"club is hij de Benjamin. Erik speelt op een Musicman Stringway bas en gebruikt ook graag zijn vijfsnarige Elio Martina.